blog10

Έμπειροι Διδασκάλοι

Έμπειροι Διδασκάλοι

Οι δραστηριότητες του Ανοικτού Σχολείου διεξάγονται καθημερινά από Δευτέρα- Παρασκευή από έμπειρους διδασκάλους

Εκπαίδευση

Εκπαίδευση

Δίνεται πιστοποιητικό συμμετοχής

 

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Γίνονται διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς.

 

 

 

 

 

Αναλυτικά οι δραστηριότητες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

 

 

 



Ρωσική Γλώσσα:
Η Ρωσική γλώσσα είναι η μεγαλύτερη μητρική γλώσσα στην Ευρώπη. Στο Ανοικτό Σχολείου Δήμου Λάρνακας, η ρωσική γλώσσα διδάσκεται σε παιδιά, όπου ο ένας ή/και οι δύο γονείς είναι ρωσσόφωνοι και σε παιδιά, ως ξένη γλώσσα. Υπάρχουν 4 διαφορετικά επίπεδα ρωσικής γλώσσας: τα ρωσικά ως ξένη γλώσσα και 1η , 2η και 3η χρονιά εκμάθησης.Επίσης διδάσκεται εκμάθηση ρωσικής γλώσσας σε ενήλικα άτομα επιπέδου αρχαρίων.


Ισπανική Γλώσσα:
Τα Ισπανικά ή Καστιλιάνικα είναι μια ιβηρική ρομανική γλώσσα. Το μάθημα των Ισπανικών απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με ελάχιστες ή καθόλου γνώσεις στην Ισπανική γλώσσα και 1ο και 2ο επίπεδο για ενήλικα άτομα. και γίνονται δεκτές αιτήσειςαπό παιδιά από 10 χρονών και άνω


Ιταλική Γλώσσα:
Τα Ιταλικά είναι λατινογενής γλώσσα και ομιλείται από περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Ιταλική Γλώσσα για παιδιά και εφήβους διδάσκεται για πρώτη φορά στο Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας. Το μάθημα των Ιταλικών απευθύνεται σε άτομα με ελάχιστες ή καθόλου γνώσεις στην Ιταλική γλώσσα και γίνονται δεκτές αιτήσεις από παιδιά από 10 χρονών και άνω. Ομάδες ενηλίκων και παιδιών.

 
Ζωγραφική:

Η Ζωγραφική ανήκει στις καλές τέχνες και είναι η τέχνη της παραγωγής ή αναπαράστασης μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας, μέσω προσωπικής εργασίας, με την βοήθεια φυσικών ή ηλεκτρονικών μέσων. Η ζωγραφική διδάσκεται στο Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας για 3η χρονιά με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μελών. Στο εν λόγω μάθημα οι μικροί ζωγράφοι έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με μπογιές, χρωματιστά μολύβια, παστέλ, πηλό, τρισδιάστατες κατασκευές, κολλάζ και ανακυκλώσιμα υλικά και άλλα.


Ποδόσφαιρο (Mini Soccer): Σήμερα το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Το ποδόσφαιρο (5x5) παίζεται σε μικρότερο γήπεδο και δίνει τη δυνατότητα σε μικρότερα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό. Σκοπός του προγράμματος η εκμάθηση των βασικών δεξιοτήτων του ποδοσφαίρου στα πλαίσια του μαζικού αθλητισμού, η καλλιέργεια “του ευ αγωνίζεστε” και του fair play. Το πρόγραμμα του Mini Soccer απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και άνω.


Τένις (Αντισφαίριση):
Το Τένις είναι ένα συναρπαστικό άθλημα, προσιτό σε άτομα όλων των ηλικιών. Οι αθλούμενοι διδάσκονται τις τεχνικές στα διάφορα χτυπήματα, υποδοχές σέρβις. Το τένις βοηθάει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως ευκινησία, ισορροπία, και συντονισμό κινήσεων την ανάπτυξη των ικανοτήτων του ατόμου, όπως επικοινωνία και αντίληψη, Επίσης είναι ένας άριστος τρόπος διασκέδασης και εκτόνωσης. Το Τένις στο Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας προσφέρεται σε παιδιά και ενήλικες. Λειτουργούν επίπεδα αρχαρίων, μεσαίου επίπεδο και προχωρημένων.


Πινγκ – Πονγκ (Επιτραπέζια Αντισφαίριση):
Το Πινγκ –Πονγκ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ολυμπιακά αθλήματα με κορεάτικη καταγωγή. Το Πινγκ – Πονγκ είναι ένα ευχάριστο και εύκολο στην εκμάθηση άθλημα, το οποίο προσφέρει βελτίωση της φυσικής κατάστασης, των αντανακλαστικών καθώς επίσης και άριστος τρόπος κοινωνικοποίησης.


Ελληνικοί Χοροί: ο χορός ήταν από την αρχαιότητα σημαντικό μέρος και αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης. Ο χορός είναι μέσο έκφρασης, δημιουργίας, διασκέδασης και άθλησης. Στο Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας προσφέρονται Ελληνικοί χοροί όπως: νησιώτικοι, καλαματιανό, χασάπικο, ζεϊμπέκικο, σούστα, ζωναράδικο, ικαριώτικο και άλλους. Το μάθημα των Ελληνικών χορών διδάσκεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Για ενήλικες υπάρχουν ομάδες αρχαρίων και προχωρημένων. Για παιδιά προσφέρεται ομάδα αρχαρίων.


Κεραμική:
Ο πηλός έχει χρησιμοποιηθεί από τους πρωτόγονους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα. Έχει άπειρες δυνατότητες είναι μαλακός και εύπλαστος, μπορεί να πάρει όποιο σχήμα θελήσουμε, ακολουθεί τις εντολές μας, συγχωρεί τα λάθη μας, είναι μια εμπειρία που αγγίζει τις αισθήσεις μας και προσφέρει έντονη και βαθιά οπτική επαφή. Οι Μέθοδοι και οι Τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι: μέθοδοι κατασκευής, στοιχεία τεχνολογίας, τεχνικές διακόσμησης, εφαρμογή υαλωμάτων. Το μάθημα της κεραμικής διδάσκεται στο Ανοικτό Σχολείο τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.


Beach Tennis:
Η αντισφαίριση άμμου (beach tennis) είναι ένα νέο σχετικά άθλημα παγκοσμίως το οποίο εισέβαλε στο χώρο ως ευχάριστη αθλητική απασχόληση. Μπορεί να παιχτεί κάλλιστα σε ανταγωνιστικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο και επειδή είναι τόσο απλό στη δομή του, μπορούν να παίξουν όλοι. Το άθλημα του Beach Τennis θα διεξάγεται στα ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα, τα οποία βρίσκονται στην παραλία των Φοινικούδων.

Διακόσμηση Εσωτερικού και Εξωτερικού Χώρου:

Το μάθημα της Διακόσμησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου προσφέρει βασικές γνώσεις διακόσμησης έτσι ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να τις εφαρμόσει στον δικό του χώρο. Τα θέματα είναι θεωρητικά μεν όπως οι αρχές των χρωμάτων και ο συνδυασμός στο χώρο, η τοποθέτηση επίπλων και εφαρμογή τους σε κάθε χώρο συγκεκριμένα. Το μάθημα γίνεται στα μέτρα των ατόμων που το παρακολουθούν και δίνονται ομαδικές συμβουλές και καθοδήγηση στις απορίες που έχει ο καθένας ξεχωριστά για τον δικό του χώρο.

Ψυχολογία:

Το μάθημα της ψυχολογίας απευθύνεται σε ενήλικες και συμπεριλαμβάνει διαλέξεις με θέματα που αφορούν ψυχολογικά προβλήματα παιδιών και εφήβων, παραβατικέςκαι προβληματικές συμπεριφορές, ανθρωπίνων σχέσεων, συμβουλευτικής αγωγής και άλλα.


Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές:
Oι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές απαιτούν την γνώση και χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Στο μάθημα των ΗλεκτρονικώνΥπολογιστών διδάσκονται βασικές γνώσεις λειτουργίας Η/Υ, βασικά χαρακτηριστικά, λειτουργίαWindows και χρήση βασικών προγραμμάτων (Word, Access Excel, Powerpoint, Internet(Ά και Β΄ Επίπεδο): Οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.


Θεατρικό Παιχνίδι:

Το θεατρικό παιχνίδι δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτυχθούνκινητικά, να γνωρίσουν βιωματικά το χώρο στον οποίο βρίσκονται και να τον χρησιμοποιήσουνγια να δημιουργήσουν διαφορετικά είδη περιβάλλοντος και διαφορετικές καταστάσεις. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την κατάλληλη καθοδήγηση, μαθαίνουν να εμπιστεύονται τηνομάδα και ανακαλύπτουν τις άπειρες δυνατότητες που έχει το σώμα τους. Στο θεατρικό εργαστήρι μας το μάθημα της θεατρικής αγωγής - θεατρικού παιχνιδιού είναιγεμάτο από παιχνίδια ομαδικότητας, συναισθηματικής νοημοσύνης, πειραματισμού, έκφρασης,φαντασίας και επικοινωνίας.


Θέατρο ενηλίκων:
Στην υποκριτική θα αναγνωρίσουμε χαρακτήρες επισημαίνοντας τιςι διαιτερότητές τους και ερμηνεύοντας τους σκηνικά. Θα κάνουμε ασκήσεις σωματικήςδυναμικής με στόχο τον έλεγχο της κίνησης και της έκφρασης του σώματος σε συνδυασμόμε τον ορθό λόγο. Η κίνηση, ο χορός και ο λόγος θα συνυπάρξουν για να αναγνωριστούνκαι να λειτουργήσουν μέσω σωματικών και συναισθηματικών μηχανισμών η ελευθερία και τα εκφραστικά μας μέσα.


 

Στοιχεία Επικοινωνίας

 

Τηλέφωνο

99 81 79 79

24 822 823

 

 

Διεύθυνση

Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού

Δημοτικό Προδρόμου

Πολυδύναμος Πολυχώρος Λάρνακας

 

 

Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Μέρες Λειτουργίας

Δευτέρα-Σάββατο

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…